872f Päällyste päättyy

Tuotekoodi: 872f
Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista löytyy tuotekuvauksessa. Lue lisää

Tuotteen ominaisuudet

Lisätarvike

Liikennemerkkien ja lisäkilpien kiinnitin
Olli-kiinnitin 1-puol.
Lisää ostoskoriin
Tuotetta ei saa valituilla vaihtoehdoilla.

Kuvaus

Tiedot

CE-merkityt liikennemerkit tulee tilata aina CE-hyväksyttyjen kiinnikkeiden kanssa, 2 kpl/liikennemerkki.

Kiinnikkeen koko määräytyy pystytysputken ulkohalkaisijan mukaan. Suomessa yleisimmin käytettävien pystytysputkien ulkohalkaisijoiden mitat ovat 60 ja 90 mm.

Liikennemerkeissä käyttämämme alumiini on 3 mm vahvuista. Vanerin vahvuus vaihtelee liikennemerkistä riippuen 9 mm tai 12 mm.

Liikennemerkkien kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa eli heijastavuus on suurempi.

Lisätietoa heijastuskalvon valintaan ja lisäkilpien asennukseen Tiedot-välilehdellä.

KOKO:

Suomenkiel. 320x640, tekstikoko 100 mm
Ruotsinkiel. 320x900, tekstikoko 100 mm

Lisäkilvet tehdään samalla heijastuskalvolla ja värityksellä kuin se merkki, johon lisäkilpi liittyy. Jos samassa pylväässä on useita merkkejä, käytetään kaikissa merkeissä samaa heijastuskalvoa.  

Lisäkilven koko määräytyy liikennemerkin koon mukaan. Lisäkilpi ei saa olla oleellisesti leveämpi kuin varsinainen liikennemerkki. Opastusmerkkeihin liittyvät lisäkilvet valmistetaan aina opastusmerkin levyisiksi. 

Jos liikennemerkkiin liittyy kaksi erillistä lisäkilpeä, valmistetaan kilvet saman levyisiksi pidemmän tekstin vaatiman mitoituksen mukaisesti. 

Kaksikieliset tekstit esitetään joko erillisillä ja keskenään saman levyisillä kilvillä tai molemmat kielet sijoitetaan samaan kilpeen. 

Lisäkilpi sijoitetaan päämerkin alapuolelle sen kanssa samaan pystytasoon. Lisäkilven ja päämerkin väliin jätetään yleensä noin 25 mm väli. 

Jos samaan pylvääseen sijoitetaan kaksi liikennemerkkiä, sijoitetaan liikenteen kannalta tärkeämpi 
yleensä ylemmäksi. Mahdolliset lisäkilvet sijoitetaan välittömästi sen merkin alle, johon ne kuuluvat. Lisäkilvessä olevat asiat esitetään seuraavassa järjestyksessä: 
1. Ajoneuvoryhmät, jota merkki koskee 
2. Aikarajoitus 
3. Voimassaoloaika 
4. Vaikutusalueen pituus tai suunta 
5. Ajoneuvoryhmät, joita merkki ei koske. 

 

Lisää ohjeita FAQ-sivulla verkkosivuillamme. 

Päällyste päättyy

Tällä hetkellä ei ole hintaa