645 Kevyen liikenteen viitta

Tuotekoodi: 645
Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista löytyy tuotekuvauksessa. Lue lisää

Tuotteen ominaisuudet

Räätälöinnit

Kuvaus

Tiedot

Koko ja hinta määräytyvät opasteeseen tulevien tekstien ja symbolien mukaan. Liitäthän tarjouspyynnön mukaan opasteen mitoituspiirustuksen. Viitan leveyteen lisätään 70 mm kiinnitysvara/kantakiinnityskohta. Väyläviraston ohjeen mukaan tekstikokovaihtoehdot ovat 45 mm ja 60 mm (ison kirjaimen korkeus).

CE-merkityt opasteet tulee tilata aina CE-hyväksyttyjen kiinnikkeiden kanssa. Opaste voidaan kiinnittää kantakiinnitteisenä toisesta päästä tai molemmista päistä osoiteviitan kiinnikkeillä tai lamellikiinnitteisenä liikennemerkkien ja lisäkilpien kiinnikkeillä. Kiinnitystapaan ja kiinnikkeiden määrään vaikuttavat opasteen koko ja pystytysputkien määrä. Kiinnikkeen koko määräytyy pystytysputken ulkohalkaisijan mukaan. 

Opasteissa käyttämämme alumiini on 3 mm vahvuista ja vanerin vahvuus on 12 mm.

Liikennemerkkien kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa eli heijastavuus on suurempi. Lisätietoa heijastuskalvon valintaan Tiedot-välilehdellä.

On huomioitava, että opastusmerkit vaativat lähes aina luvan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, kunnalta, kaupungilta tai tien omistajalta. Luvan antaja vaihtelee pystytyspaikan mukaan. Lisätietoa luvan hankkimisesta löytyy FAQ-sivulta verkkosivuiltamme. 

HEIJASTUSKALVO

Väyläviraston ohjeiden mukaan Ajoradan yläpuoleiset merkit tulee olla aina R3-heijastuskalvosta.

Muut Opastusmerkit tulee olla tievalaistuilla ja vilkkailla pääteillä R2-heijastuskalvosta ja pimeässä ympäristössä ne saavat olla R1-heijastuskalvosta. Kevyen liikenteen viitta, Kunnan-, Maakunnan- ja Lääninrajakilvet ovat R1-heijastuskalvosta.

Tietyömailla päiväaikaan tehtävissä liikkuvissa töissä (päällystys-, tiemerkintä yms.) teillä, joilla kulkee keskimäärin vuorokaudessa alle 1500 ajoneuvoa sekä jalankulku- ja pyöräilyväylillä sekä taajamissa tehtävissä töissä voidaan käyttää liikennemerkeissä R1-heijastuskalvoa. 

Tietyömailla teillä, joilla liikennemäärät ovat yli 1500 ajoneuvoa vuorokaudessa, taajamien kokooja kaduilla ja muilla vilkkailla kaduilla sekä moottoriteillä, moottoriliikenneteillä, kaksiajorataisilla teillä ja vilkasliikenteisillä yksiajorataisilla teillä tulee käyttää opasteissa R3-heijastuskalvoa (päiväloistekalvo). 

Jos samassa pylväässä tai pylväissä on useita opasteita, käytetään kaikissa merkeissä samaa heijastuskalvoa. Opastusmerkkien kaikkien osien tulee olla samaa heijastavuusluokkaa. 

 

Lisää ohjeita FAQ-sivulla verkkosivuillamme.

Tuotetta ei saa valituilla vaihtoehdoilla.