652 Umpitie

Tuotekoodi: 652
Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista löytyy tuotekuvauksessa. Lue lisää

Tuotteen ominaisuudet

Lisätarvike

Liikennemerkkien ja lisäkilpien kiinnitin
Olli-kiinnitin 1-puol.
Lisää ostoskoriin
Tuotetta ei saa valituilla vaihtoehdoilla.

Kuvaus

Tiedot

CE-merkityt opasteet tulee tilata aina CE-hyväksyttyjen kiinnikkeiden kanssa. Kiinnikkeen koko määräytyy pystytysputken ulkohalkaisijan mukaan. Normaalissa ja pienessä koossa kiinnikkeiden tarve on 2 kpl/liikennemerkki. 900x900 mm koossa suositellaan käytettävän kahta pystytyputkea ja kiinnikkeiden tarve on silloin 4 kpl/liikennemerkki.

Opasteissa käyttämämme alumiini on 3 mm vahvuista ja vanerin vahvuus on 12 mm.

Liikennemerkkien kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa eli heijastavuus on suurempi. Lisätietoa heijastuskalvon valintaan Tiedot-välilehdellä.

On huomioitava, että opastusmerkit vaativat lähes aina luvan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, kunnalta, kaupungilta tai tien omistajalta. Luvan antaja vaihtelee pystytyspaikan mukaan. Lisätietoa luvan hankkimisesta löytyy FAQ-sivulta verkkosivuiltamme. 

Umpitienmerkkien 651 ja 652 normaali ja yleisimmin käytetty koko on 600x600 mm. Liikennemerkeistä on myös pienikoko 400x400 mm. Merkkiä voidaan erityisistä syistä käyttää myös 900x900 mm:n kokoisena. Neliön muotoisen liikennemerkin kooksi ilmoitetaan leveysmitta ja (x) korkeusmitta. 

HEIJASTUSKALVOT

Väyläviraston ohjeiden mukaan Ajoradan yläpuoleiset merkit tulee olla aina R3-heijastuskalvosta.

Muut Opastusmerkit tulee olla tievalaistuilla ja vilkkailla pääteillä R2-heijastuskalvosta ja pimeässä ympäristössä ne saavat olla R1-heijastuskalvosta. Kevyen liikenteen viitta, Kunnan-, Maakunnan- ja Lääninrajakilvet ovat R1-heijastuskalvosta.

Tietyömailla päiväaikaan tehtävissä liikkuvissa töissä (päällystys-, tiemerkintä yms.) teillä, joilla kulkee keskimäärin vuorokaudessa alle 1500 ajoneuvoa sekä jalankulku- ja pyöräilyväylillä sekä taajamissa tehtävissä töissä voidaan käyttää liikennemerkeissä R1-heijastuskalvoa. 

Tietyömailla teillä, joilla liikennemäärät ovat yli 1500 ajoneuvoa vuorokaudessa, taajamien kokooja kaduilla ja muilla vilkkailla kaduilla sekä moottoriteillä, moottoriliikenneteillä, kaksiajorataisilla teillä ja vilkasliikenteisillä yksiajorataisilla teillä tulee käyttää opasteissa R3-heijastuskalvoa (päiväloistekalvo). 

Jos samassa pylväässä tai pylväissä on useita opasteita, käytetään kaikissa merkeissä samaa heijastuskalvoa. Opastusmerkkien kaikkien osien tulee olla samaa heijastavuusluokkaa. 

 

Lisää ohjeita FAQ-sivulla verkkosivuillamme.

Umpitie

Tällä hetkellä ei ole hintaa