701 Palvelukohteen opastustaulu

Tuotekoodi: 701
Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista löytyy tuotekuvauksessa. Lue lisää

Tuotteen ominaisuudet

Räätälöinnit

Kuvaus

On huomioitava, että opastusmerkit vaativat lähes aina luvan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, kunnalta, kaupungilta tai tien omistajalta. Luvan antaja vaihtelee pystytyspaikan mukaan. Lisätietoa luvan hankkimisesta löytyy FAQ-sivulta verkkosivuiltamme. Koko ja hinta määräytyvät symbolien määrän, koon sekä tekstien ja nuolien mukaan. Liitäthän tarjouspyynnön mukaan opasteen mitoituspiirustuksen. 

Väyläviraston ohjeen mukaan tekstikokovaihtoehdot ovat 100 mm, 150 mm ja 200 mm.

CE-merkityt opasteet tulee tilata aina CE-hyväksyttyjen kiinnikkeiden kanssa. Kiinnikkeiden määrään vaikuttavat opasteen koko ja pystytysputkien määrä. Kiinnikkeen koko määräytyy pystytysputken ulkohalkaisijan mukaan. 

Opasteissa käyttämämme alumiini on 3 mm vahvuista ja vanerin vahvuus on 12 mm.

Liikennemerkkien kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa eli heijastavuus on suurempi. Lisätietoa heijastuskalvon valintaan Tiedot-välilehdellä.

Liikennemerkkien kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa eli heijastavuus on suurempi.  Palvelukohteen opastaulut ovat yleensä R1-heijastuskalvosta. Kolmi tai useampi kaistaisilla teillä käytetään kuitenkin R2-heijastuskalvoa. Jos samassa pylväässä on useita merkkejä, käytetään kaikissa merkeissä samaa heijastuskalvoa. Opastusmerkkien kaikkien osien tulee olla samaa heijastavuusluokkaa. 

Lisätietoa esimerkiksi liikennemerkkien ja opasteiden asentamisesta löytyy FAQ-sivulta verkkosivuiltamme.

Tuotetta ei saa valituilla vaihtoehdoilla.