Pyöräetu liikuttaa Kaskea Groupin henkilöstöä

Korkiatupa valitsi alleen monikäyttöisen sähköpyörän
29.09.2023
Ajankohtaista
KG pyoraetu

Kaskea Group satsaa työntekijöidensä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin eri keinoin. Tuorein tulokas tähän työkalupakkiin on kesän aikana käyttöönotettu pyöräetu, joka täydentää loistavasti jo käytössä olevaa Epassi Flex -hyvinvointi- ja liikuntaetua.

Aloite pyöräedun käyttöönotosta tuli henkilöstöltä Kaskean käyttämän CereffiCheck-järjestelmän kautta, johon kerätään kehitysehdotusten lisäksi myös muita havaintoja. Kaskea Groupin johdossa kuunnellaan henkilöstön toiveita herkällä korvalla ja tähänkin kehitysideaan reagoitiin nopeasti. Yrityksen henkilöstö kiinnostui edusta jo ennen kuin sitä ehdittiin kunnolla lanseeraamaan ja ensimmäiset pyörät ovatkin jo löytäneet tyytyväiset omistajansa.

Kaskea Groupin pyöräetuun pätevät perinteiset askelmerkit – työnantajan työntekijälleen antama enintään 1 200 euron arvoinen polkupyöräetu on verovapaata tuloa. Polkupyöräetu on työntekijäkohtainen etu ja jokainen etuun oikeutettu voi valita itselleen sopivan kulkupelin, olipa kyseessä sitten perinteinen polkupyörä tai sähköavusteinen versio. Kaskea Group tukee näin henkilöstönsä terveyttä ja hyvinvointia – ympäristönäkökulmaa toki unohtamatta. Pyöräedun kaltainen liikuntaan satsaaminen voi vähentää terveydenhuoltokustannuksia pitkällä aikavälillä.


Vauhtia vapaa-aikaan

Johannes Korkiatupa on ollut Kaskea Groupin palveluksessa 2,5 vuotta ja miehen urakehitys on ollut varsin vauhdikasta. Konetekniikan insinööriopintoihin kuuluvien projektiopintojen vuoksi Kaskealle tullut Korkiatupa jäi kesätöihin tuotantoinsinööriksi ja siitä sujuvasti vakituiseen työsuhteeseen syksyn tullen. Ennen kuin vuosi pyörähti täyteen, sopimukseen ruuvattiin nimikkeeksi työnjohtaja.

– Pikkusen myöhästyi koulusta valmistuminen, kun työt veivät mennessään, tunnustaa Korkiatupa, joka on toiminut heinäkuusta alkaen tuotannon suunnittelijana.

Korkiatuvalla piisaa vauhtia nyt myös työmatkalla ja vapaa-ajalla – siitä pitää huolen tuore työsuhdepyörä. Korkiatupa katseli sähköpyörää jo kesällä, mutta lykkäsi hankintaa kuultuaan, että työnantaja on ottamassa käyttöön pyöräedun.

– Ei siinä nyt ihan hirveästi tarvinnut miettiä. Tietysti tutkin tarkasti, kannattaako etuun tarttua ja totesin, että kyllähän tässä jonkin verran säästää euroja, laskeskelee etua hyvänä pitävä Korkiatupa. Pyöräedun hyöty perustuu siihen, ettei pyörän verotusarvosta eli kuukausivuokrasta tarvitse maksaa lainkaan veroja.

– Kaikki edut ovat luonnollisesti tervetulleita ja erityisesti tällaiset, jotka lisäävät liikuntamahdollisuuksia.


Pyöräetu kannustaa liikkumaan

Johannes Korkiatuvan valinta oli sähköavusteinen hybridipyörä, jonka mies on jo ehtinyt valjastamaan myös 50 kilometrin työmatkan taittamiseen.

– Totesin, että sähköttömän pyörän kanssa tulee herkemmin laiskuus vastaan. Työmatka on kuitenkin 25 kilometriä sivu, ei sitä normaalilla pyörällä heti huvita lähteä polkemaan kahta kertaa päivässä.

Kokemus oli sen verran mieluinen, ettei pyörällä ajeltu työmatka jää viimeiseksi. Korkiatupa arvioi, että sähköpyörän olemassaolo on muutenkin jo lisännyt innokkuutta pyörään tarttumiseen. Ensimmäisen puoleentoista viikon aika tuliterän pyörän mittariin ehti rapsahtaa 100-150 kilometriä.

– Kummasti tulee useammin lähdettyä pyörällä. Se on niin nopea, kun aina on vähintään 25 kilometriä tunnissa vauhtia ja vähän enemmänkin, jos jaksaa polkea lujempaa.

Kaskean henkilöstön käytössä ovat luonnollisesti pukuhuoneet ja suihkutilat, eli puitteet työmatkapyöräilyn toteuttamiselle ovat kunnossa.

– Työmatka on sen verran kallioinen, että sähköavusta huolimatta sai paitaa vaihtaa, kun perille pääsin, Korkiatupa virnistää ja kertoo hakevansa pyöräedun hyödyntämisestä tukea nimenomaan oman hyvinvointinsa parantamiseen.

– Sen verran tosin menee kuukaudessa auton tankkiin rahaa, että ei haittaisi, vaikka siitäkin voisi jatkossa vähän tinkiä.

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle